Despre noi

Suntem o coaliție de organizații și persoane fizice, toți niște clujeni preocupați de managementul deșeurilor, de sănătatea oamenilor și a mediului.

Colaborăm cu o echipă de experți, specialiști și liber-profesioniști din domeniul salubrității, legislației, acțiunilor sociale și civice, mass-media. 

Ce facem:

  • informăm cetățenii despre colectarea separată și beneficiile unui sistem eficient de management al deșeurilor
  • reducem din lipsa de transparență în comunicare privind fluxul deșeurilor
  • oferim sprijin în monitorizarea administrației și a actorilor implicați în gestiunea deșeurilor
  • oferim consultanță la cerere, actorilor publici și privați, pentru un sistem eficient de gestionare a deșeurilor

De ce facem asta?

Pentru că ne pasă și vrem să schimbăm situația asta în care „merge și așa!” în domeniul gestiunii deșeurilor la Cluj. Pentru că de fapt, acest „merge și așa” este pe banii și sănătatea ta! Aducem transparență pentru acest subiect, dar dorim și să inițiem discuții și preocupări semnificative pentru subiectul deșeurilor la Cluj.

Contact

NOTĂ: Ne puteți scrie pe aceste canale, dar nu ne substituim ADI-ului, Primăriilor sau operatorului de salubritate. Pentru discuții și schimb de idei, vă încurajăm să ne scrieți pe grupul de FB, unde sunt prezenți mai mulți din specialiștii cu care colaborăm.

Toate informațiile oferite de noi țin cont de Documentele de atribuire la nivel județean și de prevederile din contractele cu operatorul Supercom. Ne străduim să vă aducem cât mai multe clarificări și explicații despre cum ar trebui să funcționeze lucrurile, dar o putem face doar în etape. În prima parte, am considerat necesară informarea despre noul operator, urmând ca în zilele următoare să revenim cu informații despre CMID (centrul de management integrat al deșeurilor).

Consultați secțiunea RESURSE pentru mai multe informații despre sursele noastre.