Calculator de tarife

Tu știi cât gunoi produci? Din februarie și martie 2023 ar trebui să plătim tarife de salubritate în funcție de felul și cantitatea de gunoi generată. Află de mai jos cât te-ar costa gunoiul pe lună, dacă s-ar aplica principiul „plătești cât arunci”.

Nu credem că acest principiu va putea fi aplicat în primele 3-4 luni de la începerea activității Supercom, dar poți afla cât vei plăti când va intra în vigoare această regulă și va fi aplicabilă în mod practic.

Ce cantitate de deseuri estimezi ca o sa produci pe luna?

Daca nu stii cat gunoi produci lunar, poti considera o medie de 20kg/pers, din care cam 35% este menajer si 65% reciclabil.


Menajer Kg/luna

Reciclabil Kg/luna

Unde stai?
  1. Lot 1- galben + alb (Zona 1 si 2) – acoperă partea centrală și cea de est a județului, deservită de unitatea centrală de gestionare a deșeurilor din Cluj-Napoca și partea vestică a județului, deservită de stația de transfer din Huedin.
  2. Lot 2- albastru- zona (Zona 3)- acoperă partea sudică a județului, deservită de stația de transfer din Mihai Viteazu. 
  3. Lot 3- crem- zona (Zona 4)- acoperă partea nord-estică a județului, deservită de stația de transfer din Gherla.

Dacă stai la bloc, cel mai probabil, Supercom va factura tot gunoiul generat de asociația de proprietari de care aparții. Și apoi se va împărți costul per asociație la numărul de persoane înscrise în asociație. Vei plăti deci pentru o familie de 4 pers = costul per persoana x 4.

Nu, nu este ceea ce trebuie. Dacă vrei să sesizezi acest lucru Supercomului și autorităților, lista de contacte este AICI.