Noi dezvăluiri din epopeea Facturilor Supercom

Analiza facturilor SUPERCOM e în plină desfășurare!

Am primit mai multe mesaje pe emailul nostru orașul.comoară@gmail.com și va redăm câteva din ele aici. Cu siguranță vă regăsiți în multe din ele.

* Nu înțeleg  pe ce bază s-au facturat aceste sume astronomice pt luna aprilie/mai. În atașament se găsesc cele 4 facturi pe care nu le voi achita niciodată până nu primesc o justificare pe ce bază au facturat.

* Sapt trecută am primit facturi pe feb și martie deși eu nu am scos gunoi afară. Am făcut sesizare și pe cluj@supercom.ro cum am fost direcționat din call center. Am primit nr de înregistrare și atât.

* Nu am de gând să plătesc acele facturi fictive. Aș putea avea probleme?

* Într-o măsură mă bucur că valoarea este 1/4 din prețurile Rosal dar într-adevăr nu poate avea un un istoric real în spate, vreme ce ridică ce vor și cât vor ei.

* Avem 4 persoane pe contract, vecinul meu are 3 persoane pe contract dar a fost facturat doar aprox. o treime din cât am fost eu facturat.

* Noi ducem recipientele de sticlă și plastic la reciclare la magazinul Auchan, nu avem cum să generăm 55 kg de deșeuri pe luna la 3 persoane… Au pus aceste cantități din burtă, fără să mai țînă cont de contract. Chestia e că prețul este puțîn mai mic decât la Brantner și nu cred că lumea va contesta facturile. Cu toate că prețul e mai mic, nu e corect, deoarece sunt familii care nu produc această cantitate de deșeuri pusă din burtă în factură de către Supercom.

* NU am scos nici un fel de gunoi din ianuarie 2023 până în prezent. Voi face sesizare la Supercom, dar și la ANPC pentru că sunt facturată la niște cantități imense, care nu pot fi dovedite, întrucât gunoiul e încă în curtea mea și nu e la cantitățile astea…

Situația nu e roz deloc.

Unele administrații au luat deja măsuri – Primăria Feleacu denunță public problema facturării Supercom. Și ne anunță și că azi (29 iunie) este o ședință ADI în care se va aborda problema aceasta. Revenim cu vești când avem și noi mai multe detalii.

Până în 10 iulie, vom depune o sesizare colectivă la ADI, APM, cu solicitare la SUPERCOM (facturare.clujnapoca@supercom.ro), cu dovada inadvertențelor observate. Vă lăsăm mai jos o parte din concluziile de etapă, apoi analizăm cu specialiștii relevanți și facem pe urmă sesizarea colectivă.

Prima și cea mai evidentă concluzie este legată de tarifele ce nu corespund contractelor. Dar, mai sunt probleme:

  • facturi din burtă: s-a facturat și unde nu s-a scos gunoiul, deci cel mai probabil e facturare paușală (total deșeuri, împărțit la număr locuitori).
  • inconsecvența tarifelor – am găsit cazuri de două tarife diferite pentru aceeași localitate și aceeași perioada de facturare
  • diferența între costurile de pe contract și cele de pe factură: nu corespund costurile de pe factură cu cele anunțate în contractul județean (ex – comună Baciu și comună Chinteni) și reflectate în contractele individuale. Va reamintim că puteți verifica tarifele pentru rezidual în contractele dvs., dar și pe site-ul nostru: http://www.orasulcomoara.ro/c//
  • lipsa dovezii cântăririi (cu excepția câtorva facturi din Baciu – LOT1, unde este lista de cântărire atașată). Într-o solicitare a unui cetățean, Supercom răspunde că e legitimă lipsa de cântărire când motivele tehnice o împiedică: ”Dacă din motive tehnice (lipsa semnalului GPS, defectarea retelei, dereglari ce perturba buna functionare, erori umane, configuratia drumului -conditii de panta accentuate, lipsa RFID/recipient standardizat) nu se poate realiza cântărirea automat în momentul predării deșeurilor, stabilirea cantitatilor se face în regim paușal, conform prevederilor legale.”
  • sume mai mari sau mai mici, relativ la estimările gospodăriei
  • taxa pe economie circulară se plătește pentru jumătate din gunoi, ceea ce înseamnă că noi sortăm 50% din deșeurile reziduale și restul depozităm la groapă. Asta e prea nerealist, deci urmează să contestăm și formula de calcul.

Rămâneți prin preajmă pentru a observa cum evoluează și (sperăm noi) se rezolvă problema.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *